fbpx

Лишилось кілька днів до початку 2020/21 навчального року, але в школі вже повно людей. В 10:00 зібрались десятикласники. Сьогодні другий день їх волонтерства: фарбуємо стіни, тягаємо шафи, слухаємо чужі плейлісти. Три дні волонтерства – це обов’язкова умова переходу в 10 клас Кітерри.

Чому так категорично? Справа в тому, що школа побудована батьківською спільнотою, тримається спільнокоштом і довірою. Звідси цінність взаємопідтримки та спільної праці. Ось це і хочемо прищепити підліткам. Щоб вони не просто приходили у простір, в який вклались дорослі, але і самі долучились до творення школи руками і часом, як частина спільноти.

         53                              52

Проте сьогодні з’ясували, що найголовніше у волонтерстві – це не високі ідеали, а піца! А точніше – достатня її кількість! Ось це норм: попрацювали і наїлись! Прикольно, що волонтерили не лише діти, а й дорослі: очільниця проекту, вчителька математики, адміністратор і мама Даші з 10 класу. Так що все по чесному!)

51

Поки десятикласники фарбували, на теревені зібрався 11 клас. Маємо трьох нових учнів, тож чаювання і знайомство просто життєво необхідні. Але офіційною метою посиденьок було скласти план здачі річних контрольних. Що, власне, і зробили.

Гадаю, що для старту 11го класу персики та печиво так само важливі, як і піца для волонтерства в 10му.

Автор Аліна Туз